Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΠΠΟΥΣ: Διαψεύδουμε καθημερινά τα παπαγαλάκια

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου έκοψε, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, το μεσημέρι της Παρασκευής, 8 Ιανουαρίου 2016, ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.
Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κκ Αθηναγόρα, του Βουλευτή Γιώργου Βλάχου, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των εργαζομένων, τους οποίους χαρακτήρισε μοχλό ανάπτυξης του Δήμου, ο Χρήστος Παππούς ευχήθηκε καλή χρονιά και ζήτησε από όλους να υπερβάλουν τον εαυτό τους για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των
δημοτών.
Στο πλαίσιο ενός σύντομου απολογισμού, τόνισε ότι δεκαέξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης, ο Δήμος όχι μόνο διέψευσε εκείνους που διέδιδαν ότι θα κλείσει ή θα τεθεί υπό επιτήρηση, αλλά πραγματοποίησε σημαντικά βήματα, με πρώτο την ρύθμιση του υπέρογκου χρέους των 468 εκατ. προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο, όπως είπε, κάποιοι κρατούσαν κρυφό από τον κόσμο. «Ρυθμίσαμε την αποπληρωμή του χρέους σε 2166 χρόνια, με 18 χιλ. Ευρώ το μήνα, που σημαίνει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί το 4181 μΧ, τόνισε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε ακόμα ότι με τη συνεργασία της Περιφέρειας ο Δήμος έχει δρομολογήσει έργα συνολικού προϋπολογισμού 72 εκατ. Ευρώ και ευχαρίστησε δημόσια την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου για τη στήριξή της.


Απαριθμώντας τα έργα που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής ανέφερε τα αντιπλημμυρικά στις συνοικίες Δροσούπολης και Λίμνης, την ανέγερση βρεφονηπιακών σταθμών σε Ζεφύρι και Χασιά, την αποκατάσταση της παλιάς εκκλησίας της Παναγίας και του καμαρόσπιτου στη Χασιά, την οδοποιία, την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στις συνοικίες Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννου, την επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, την ενεργειακή αυτοτέλεια των κτιρίων των τριών δημοτικών ενοτήτων, την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς κά.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις δράσεις για την κοινωνική πολιτική επισημαίνοντας ότι ο Δήμος έχει τεθεί επικεφαλής όλης της Δυτικής Αττικής στο επισιτιστικό πρόγραμμα.
Ανέδειξε ακόμα τη συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τη στατική επάρκεια των σχολείων και με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την αγροτική ανάπτυξη και τόνισε ότι ο Δήμος δραστηριοποιείται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με τη συμμετοχή του ιδίου στο πρόγραμμα ΕLISAN αλλά και στο Σύμφωνο των Δημάρχων για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Αναφερόμενος στη οικονομική κατάσταση του Δήμου Φυλής είπε ότι είναι ο μοναδικός σε όλη την Ελλάδα που έκλεισε τη χρονιά με 16,5 εκατ. Ευρώ «ζεστό χρήμα» στο ταμείο του και μάλιστα έχοντας εξοφλήσει σημαντικό μέρος παλαιών οφειλών προς τρίτους, αλλά και τη μισθοδοσία των εργαζομένων.Απευθυνόμενος στους τελευταίους επεσήμανε ότι αντίθετα με αυτό που συνέβαινε, συχνότατα, επί των ημερών της προηγούμενης διοίκησης, όχι μόνο πληρώνονται στην ώρα τους, αλλά και νωρίτερα και υπενθύμισε ότι το 2014 δεν είχε πραγματοποιηθεί το πανηγύρι στη Χασιά εξαιτίας της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας.
«Η διοίκηση του Δήμου υπερπηδάει τα εμπόδια που επιχειρούν να της θέσουν ορισμένοι και με το έργο της διαψεύδει καθημερινά τα παπαγαλάκια, κάτι που γνωρίζει ο κόσμος» τόνισε χαρακτηριστικά.
Τέλος, για να τονίσει τη σημασία της συνεργασίας με την παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη στήριξη του Σάββα Σάββα και της Χρυσούλας Κουράση και πρόσφερε το πρώτο κομμάτι της πίτας στη Δημοτική Σύμβουλο και πρώην Δήμαρχο Ζεφυρίου Φωτεινή Γιαννοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου