Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Αλαλούμ έχει επικρατήσει στα σχολεία με την εσπευσμένη απόφαση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού

Αλαλούμ έχει επικρατήσει στα σχολεία με την εσπευσμένη απόφαση του δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού να τα κλείσει, αύριο Τρίτη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβατικότητα. Και αυτό, διότι δεν ενημέρωσε επισήμως και εγγράφως ούτε τις αρμόδιες διευθύνσεις εκπαίδευσης, ούτε το υπουργείο Παιδείας.

Έκπληξη προκάλεσε στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση Δυτικής Αττικής, η απόφαση του δημάρχου Φυλής να κλείσει τα σχολεία, χωρίς να τους απευθύνει οποιοδήποτε επίσημο έγγραφο που να τους
ενημερώνει σχετικά. Πηγές των δυο διευθύνσεων χαρακτηρίζουν ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι ενημερώθηκαν από διευθυντή σχολείου ενώ πολλοί διευθυντές εξέφραζαν ερωτηματικά σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν.
Όπως ορίζει το άρθρο 94 του νόμου 3852, ο δήμαρχος μπορεί να αποφασίσει τη διακοπή των μαθημάτων λόγω έκτακτων συνθηκών ή επιδημίας. Με το δεδομένο, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται για έκτακτες συνθήκες που αφορούν στο σύνολο των σχολείων του δήμου, πηγές του υπουργείου Παιδείας εξέφρασαν αμφιβολία σχετικά με το κατά πόσο δικαιούνταν να πάρει τέτοια απόφαση.
Σχετική γνωμοδότηση αναμένεται να δώσει σήμερα το απόγευμα η νομική υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, ωστόσο το πιο σημαντικό είναι ότι γονείς, μαθητές και καθηγητές δεν ξέρουν αν θα ανοίξει το σχολείο τους αύριο ή όχι, καθώς όταν ενημερώθηκε το υπουργείο είχαν ήδη κλείσει τα νηπιαγωγεία ενώ είχαν αποχωρήσει οι μαθητές και από πολλά σχολεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι από τους διευθυντές δήλωσαν ότι δε θα λειτουργήσει το σχολείο, με βάση την απόφαση δημάρχου ενώ κάποιοι άλλοι περιμένουν κατευθύνσεις από την προϊστάμενη αρχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου