Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Απούσα για αλλη μια φορά η διοίκηση του Δήμου Φυλής!!!

Αρνητική εντύπωση στον αυτοδιοικητικό κόσμο της Δυτικής Αττικής προκάλεσε η απουσία του δήμου Φυλής από την ευρεία σύσκεψη στην αντιπεριφέρεια για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετική του ανακοίνωση ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιάννης Βασιλείου δηλώνει «αρνητικά έκπληκτος» για την απουσία, αφήνοντας εμμέσως, για πρώτη φορά, υπαινιγμούς για το αν πραγματικά θέλει ο δήμος να δοθεί οριστικά τέλος στην αθλιότητα της χωματερής.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μετείχαν όλοι οι δήμαρχοι της Δυτικής Αττικής, υπηρεσιακοί παράγοντες και τεχνικοί σύμβουλοι ενώ, όπως σημειώθηκε, δε συμμετείχε κανείς εκπρόσωπος του δήμου Φυλής, «παρά την πρόσκληση και τον κομβικό ρόλο του εν λόγω δήμου στην διαχείριση των απορριμμάτων».
Στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης των απορριμμάτων και συμφωνήθηκε η προώθηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών, η χρήση της δυνατότητας των δήμων να προωθούν ογκώδη απορρίμματα στο ΚΔΑΥ Ελευσίνας μέχρι του ορίου δυναμικότητας του καθώς και της δυνατότητας
αποστολής βιοαποδομήσιμων αποβλήτων στις υφιστάμενες μονάδες κομποστοποίησης, όπως και η εξέταση της πρότασης για τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου ανακύκλωσης – εκτός Φυλής – για την οποία απαιτείται σχετική μελέτη.
Ειδικότερα, από την πλευρά του ΕΔΣΝΑ υπήρξαν αναφορές για την δυνατότητα χρηματοδότησης των σχεδίων σχετικά με την διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων και τους κάδους, ενώ τονίστηκε η ανάγκη για διοργάνωση και νέας συντονιστικής σύσκεψης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου δήλωσε «αρνητικά έκπληκτος για την απουσία του δήμου Φυλής από τη σύσκεψη, όταν ο τελικός στόχος της προσπάθειας που καταβάλει η Περιφέρεια είναι να δοθεί οριστικά τέλος στην αθλιότητα της χωματερής που υπάρχει εδώ και δεκαετίες στη Φυλή και να αποκατασταθεί ο χώρος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου