Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Απείχε από τη ψηφοφορία του νέου ΠΕΣΔΑ ο Μπουραΐμης


  Παρά το γεγονός ότι παράγοντες της αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού θεωρούν ότι ο νέος ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός για τη Διαχείριση των Απορριμμάτων) θα σημάνει στροφή της διαχείρισης σε ένα αποκεντρωμένο μοντέλο, δημόσιου χαρακτήρα, που θα ενσωματώνει τις αρχές της εγγύτητας, της πρόληψης, της ανακύκλωσης, της επαναχρησιμοποίησης κλπ, οι πρώτες αντιδράσεις είναι γεγονός.
Την αρχή κάνουν οι δυο περιοχές που εδώ και χρόνια παραμένουν στο κάδρο των «προβληματικών» περιοχών σε σχέση με τα σκουπίδια: Η Φυλή και το Γραμματικό.  
Ειδικότερα, κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου ο τέως δήμαρχος Φυλής και μέλος της ΕΕ Δημήτρης Μπουραϊμης διατύπωσε ενστάσεις αναφορικά με τα προτεινόμενα σχέδια και επέλεξε να απέχει της ψηφοφορίας.
Μιλώντας στην Επιτροπή επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατασκευή της μονάδας συμμείκτων
στον Ελαιώνα και υπογράμμισε ότι στο σημείο έχει χωροθετηθεί σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων για την κατασκευή του οποίου υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ ΕΔΣΝΑ και Δήμου Αθηναίων. Τόνισε μάλιστα ότι στα πλαίσια αυτά ο δήμος έχει προκηρύξει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Ήδη έχει δημοσιοποιηθεί το Πρακτικό για το στάδιο της πληρότητας των τεχνικών προσφορών. Πώς προβλέπεται να κατασκευαστεί στον ίδιο χώρο μονάδα επεξεργασίας συμμείκτων απορριμμάτων; Θα ακυρωθεί η προγραμματική σύμβαση και θα διακοπεί ο διαγωνισμός; Έχουν γίνει οι σχετικές συνεννοήσεις με τον δήμο;» διερωτήθηκε ο Δ. Μπουραϊμης. 
«Για το εργοστάσιο στο Γουδή δεν μπορεί να γίνει καν συζήτηση» συνέχισε. «Δεν πρόκειται ουδείς να το επιτρέψει. Όλα τα παραπάνω θα έπρεπε να διευκρινιστούν σαφώς στο προτεινόμενο σχέδιο. Συμπερασματικά, κανείς από τους δύο προτεινόμενους χώρους δεν είναι κατάλληλος για την κατασκευή μονάδας συμμείκτων», κατέληξε.
Αναφερόμενος στο ΣΜΑ Σχιστού, αποσαφήνισε ότι απαιτούνται διευκρινίσεις για την ακριβή χωροθέτηση του εργοστασίου που σχεδιάζεται να λειτουργήσει, και ζήτησε δέσμευση για το χρόνο παύσης της λειτουργίας της εγκατάστασης στη Φυλή καθώς και την υλοποίηση των έργων για την οριστική αποκατάστασή του.
 http://www.presspublica.gr/egrithike-sxediasmos-skoypidia-attikh-antidra-grammatiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου